Interieurtrends

Interieurtrends 2024

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuw interieur. Het ideale moment om je interieur op te frissen en een nieuwe uitstraling te geven. 2024 zal een jaar worden waarin we ons laten inspireren door de warmte van de natuur. Van organische vormen tot handgemaakte items en bewerkt hout. We gieten alles in een modern jasje met warme accenten en stijlvolle meubels.

Organische vormen als basis van de woontrends

Speels en stijlvol, het draait in de meeste woontrends vooral om organische vormen. Zoals de ronde en ovalen eettafels die we al veel zagen in 2023, maar in 2024 gaan we een stap verder. Meubels met gebogen poten, vazen in alle denkbare vormen, artistieke verlichting, banken met zachte welvingen en fauteuils met organische vormen. Ook architecten en designers laten zich inspireren door de boog. Zo zien we de ronde vorm terug in ramen, deuropeningen en op maat gemaakte kasten. Heb je zelf ramen met een ronde vorm? Vrijwel alle raamdecoratie is op maat te maken, ook voor afwijkende raamvormen.

Tip: kies voor semitransparante raamdecoratie om de bijzondere raamvorm te benadrukken.

 

Soft outdoor

Ben je een liefhebber van de Urban jungle trend? Dan kun je uitkijken naar de interieurtrend soft outdoor, waar groen weer helemaal in de spotlights staat, maar dan net een tikkeltje zachter. Deze trend, gericht op het naadloos integreren van binnen- en buitenruimtes, omarmt in 2024 licht eikenhout, verfijnde afwerkingen en subtiel marmer. Natuurlijke materialen als hout en steen mogen natuurlijk niet ontbreken en zie je ook terugkomen in deze trend. Vooral in combinatie met planten doen houten lamellen het goed voor die extra natuurlijke uitstraling.

Moderne jaren ’70 voor een kleurrijk en vrolijk interieur

Bij deze trend denken we aan de sfeer van de jaren zeventig: een kleurrijk decennium waar stoffen en patronen niet gek genoeg konden zijn. In 2024 laten we de drukke prints achterwege, maar zien we vooral velvet stoffen, akoestische houten wandpanelen, grote comfortabele meubels en eigenzinnige vormen die een speelse draai aan je interieur geven. Het kleurenpalet bestaat uit mosterdgeel, avocadogroen en karamel. Een gewaagde kleurencombinatie, maar allen met een warme uitstraling. Deze retrokleuren worden vaak gecombineerd met blauwe, roze en paarse tinten in accessoires voor een eigentijds gevoel en een pittige uitstraling.

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is een belangrijke trend voor 2024, waarbij een milieubewuste levensstijl zich weerspiegelt in het interieur. Gerecyclede materialen zoals gordijnstoffen gemaakt van petflessen, tapijten van oude visnetten en meubels van gerecycled hout zien we intussen steeds vaker. Met een groeiende voorkeur voor duurzame materialen staan comfort, functionaliteit en kwaliteit centraal in 2024.